Dag 9: waterraketten en meer

Vandaag een stukje door mijzelf (Peter) šŸ™‚

Al jarenlang is de workshop waterraketten een terugkerend onderdeel van Jeugddorp en vandaag mocht ik deze workshop weer geven, deze keer samen met Sanne, Hugo en Marino. De raketten maken we door flessen te versieren met gekleurde folie en stickers en van papier kun je een punt en vleugels maken. De meest bijzondere creaties komen langs en natuurlijk kun je ook heel goed raketten maken met hartjes en paardenplaatjes erop.

Als iedereen een beetje uitgeknutseld is, gaan we naar buiten om de raketten af te schieten. Er moet een beetje water in de fles en met een fietspomp, kurk, voetbalventiel en een op maat gemaakt lanceerplatform kunnen we het geheel lanceren. Dat is altijd heel spectaculair, want de raketten gaan toch vaak ruim zes meter de lucht in. Het water dat uit de fles spuit maakt het nog wat leuker.

De kinderen vinden het ook altijd leuk om te experimenteren met verschillende hoeveelheden water. Wat gebeurt er zonder water en wat als de fles helemaal vol zit? Ook wordt er geƫxperimenteerd met zeepsop of papiersnippers in de fles. Sommigen kunnen er niet genoeg van krijgen.

En er werden vandaag natuurlijk nog veel meer dingen gedaan op Jeugddorp. Naast de vaste onderdelen werd er slootje gevist en gevolksdanst.