Dag 8: huttenbouw en workshops

Het verslag van vandaag is geschreven door Anne, vrijwilliger bij Jeugddorp:

De tweede week van jeugddorp is na deze mooie woensdag alweer over de helft. Maar daar werd vandaag nog weinig aan gedacht tijdens alle leuke activiteiten die er weer waren. Bij de inschrijvingen was het al druk en er schreven zich wel 140 kinderen in voor het huttenbouwen en ook toneel had een recordaantal deelnemers. Behalve de standaard-onderdelen was er vandaag ook een workshop natuurbeleving waarbij onder andere vuur werd gemaakt en brandnetelsoep werd gekookt. Ook was er een workshop lachyoga. Bij sport en spel stond de grote voetbaldag op het programma. Bijzonder aan deze dag was dat er ook een avondprogramma plaats zou vinden, maar dat is op dit moment nog bezig.

Na het toneelstuk waarmee elke ochtend begonnen wordt, hielp ik bij het hutten bouwen. Alle kinderen zochten snel de hut op waaraan ze al eerder hadden gewerkt. De kinderen die voor het eerst kwamen hutten bouwen vormden groepjes en maakten ook een begin aan hun hut. Vandaag werd er niet alleen met pallets gesleept, er werd ook geschilderd! Al snel zat er een vrolijk kleurtje op al het hout en het begon er heel feestelijk uit te zien. ‘s Middags werkten de bouwers hard door aan hun paleisjes en werden er ook versieringen gefiguurzaagd. Zelf wilde ik alle andere onderdelen ook nog wel even in actie zien dus heb ik een rondje gelopen over het terrein om foto’s te maken. Peter maakt alle andere momenten foto’s zodat we als jeugddorp is afgelopen nog lang kunnen nagenieten!