Word vrijwilliger bij Jeugddorp!

Vind je het leuk om met kinderen te werken, wil je in de zomervakantie iets nuttigs
doen en wil je deel uitmaken van een gevarieerde en enthousiaste groep
vrijwilligers? Dan is Jeugddorp misschien wel iets voor jou!

Stichting Jeugddorp Leiden wordt geheel door vrijwilligers georganiseerd.
Ook jij kan je steentje bijdragen aan dit jaarlijkse kinderfeest.

Begeleiders
We zoeken enthousiaste vrijwilligers om kinderen te begeleiden bij huttenbouwen, knutselen, sport en spel of theater. Je helpt kinderen bij het bouwen van hun hut of je maakt ze enthousiast voor een potje voetbal of een fraai knutselproject. Soms help je ze ergens mee en even later ben je gewoon even gezellig met ze aan het praten.

Ondersteunende taken
Naast het begeleiden van kinderen zoeken we ook mensen die het leuk vinden om de organisatie in goede banen te leiden. We werken met een aantal coördinatoren, die de vrijwilligers aansturen, en enkele mensen die de lunch verzorgen, inkopen doen en het gebouw schoonhouden. Daarnaast zijn we ook op zoek naar mensen met een EHBO diploma die medische zorg kunnen geven.

Workshops
Op Jeugddorp worden ook een aantal workshops gegeven. Als je zelf iets kunt doen wat leuk is voor kinderen of een mooie suggestie hebt, neem dan contact met ons op!

Voorbereiding
We zoeken nog mensen die bij de voorbereiding willen meehelpen met o.a. de PR, sponsoring, facilitaire ondersteuning en het samenstellen van het programma.

Wat heeft Jeugddorp jou te bieden?
Op de eerste plaats veel speelse gezelligheid! Jij maakt het mede mogelijk dat kinderen een geweldige vakantie hebben. Bovendien kun je je talenten ontdekken en ontwikkelen, nieuwe mensen leren kennen en zien dat jouw inzet ertoe doet! We horen vaak dat Jeugddorp een geweldige ervaring is en vrijwilligers komen vaak meerdere jaren.

Wil je je talenten inzetten om te zorgen dat kinderen
een geweldige zomervakantie hebben?
Meld je dan nu aan als begeleider!

Een dag op Jeugddorp
Om 8:00 druppelen de vrijwilligers binnen, waarna om 8:15 de dagopening begint met verdeling van de taken. Inschrijven, hout bewaken, bij het luchtkussen staan, zomaar een greep uit de taken van een vrijwilliger op Jeugddorp. Om 9 uur gaat de poort open en komen de eerste kinderen binnen. Van 10:00 – 12:00 sta je bij het onderdeel waarvoor je je hebt opgegeven. Dan is het lunchtijd voor ons en de kinderen. Tussen 12.00 en 13.00 hebben we in 2 ploegen pauze: ploeg 1 van 12.00 tot 12.30 en ploeg 2 van 12.30 tot 13.00. Dit verschilt per dag. Vervolgens sta je in de middag weer bij een onderdeel. Om 15:30 zwaaien we de kinderen uit en komen we met alle vrijwilligers nog even samen om de dag af te sluiten.

Trainingsdag
Een aantal weken voor Jeugddorp wordt er een trainingsdag georganiseerd. Voor vrijwilligers een kennismaking met elkaar en het reilen en zeilen op Jeugddorp. Tijdens deze trainingsdag laten wij aan de hand van verschillende kleine interactieve trainingen zien hoe je het best om kan gaan met verschillende situaties. De trainingsdag voor Jeugddorp 2024 valt op zaterdag 6 juli van 10:00 tot 12:00, met aansluitend een lunch.

Aanmelden
Voor vragen en aanmeldingen kun je terecht bij

Theo den Dekker
Tel: 06-21578244
Email: vrijwilligers@jeugddorpleiden.nl

LET OP: Het gebeurt vaak dat de e-mails die we verzenden vanuit vrijwilligers@jeugddorpleiden.nl in de spamfilter terecht komt. Door het emailadres op te slaag in je contacten los je dit probleem op. Heb je na een week nog geen reactie ontvangen neem dan opnieuw contact met ons op.