Voor ouders

Tijden
Om 9:00 uur gaat het hek open voor de inschrijving, om 10:00 uur sluit het hek en start het programma met een dagopening. Na het inschrijven kunt u nog even meelopen. Na de start van Jeugddorp verlaten de ouders het terrein. Het programma duurt tot ongeveer 15:30 uur.Aandachtspunten
Als ouder zijn er verschillende dingen waar u rekening mee moet houden als uw kind naar Jeugddorp gaat:

  • Let op dat u uw kind geen nette kleren aantrekt. Het is bijna gegarandeerd dat er gekliederd gaat worden. Denk aan verf, schmink, modder, etc.
  • Als uw kind wil huttenbouwen, zorg dan voor dichte schoenen. Sandalen en slippers zijn te gevaarlijk op het huttenbouwveld. Tip: voor extra veiligheid zijn er speciale zooltjes beschikbaar: VeiligeVoeten.nl
  • Geef uw kind een lunchpakket mee voor tussen de middag. Water en limonade wordt verstrekt bij de onderdelen. Wij raden echter wel aan om extra drinken mee te geven in verband met de mogelijke warme temperaturen.
  • Tussen de middag, van 12:30 tot 13:00, kunnen de kinderen snoep kopen bij de snoepkraam. Ze kunnen maximaal €3,- aan snoep besteden.
  • Als uw kind medicijnen gebruikt, meld dit dan bij de EHBO. De medicijnen kunnen hier afgegeven worden en wordt door één van de EHBO’ers op de juiste tijdstippen toegediend.
  • Bij de inschrijving noteren we een telefoonnummer waar we u overdag kunnen bereiken voor eventuele noodgevallen. Geef uw kind het telefoonnummer eventueel op een briefje mee als ze alleen komt.
  • Op Jeugddorp worden foto’s gemaakt en is er op sommige dagen  pers aanwezig. Het is mogelijk dat deze foto’s op de website of facebook verschijnen, maar we zullen er voor zorgen dat dit alleen overzichtsfoto’s zijn en geen close-ups. Wilt u dat we een foto verwijderen, dan kunt u contact met ons opnemen.

hutten afbreken

Meehelpen hutten afbreken
Aan het eind van elke week, vrijdag tussen 16:00 en 18:00, worden de hutten afgebroken. Dit is altijd veel werk. Wij zouden het dan ook erg op prijs stellen dat u hier als ouder ook bij wilt helpen. Als u wilt helpen, kunt u dit aangeven bij het inschrijven. Onder begeleiding van het toeziend voogd mag het kind meehelpen.