Dag 7: Sport en spel

Vandaag een stukje geschreven door Brigitte, vrijwilliger bij Jeugddorp:

De wekker ging vandaag vroeg, maar wat is een betere reden om je bed uit te komen dan een nieuwe dag jeugddorp? De zon scheen me al volop tegemoet toen ik de gordijnen opende. Ook de kinderen stonden ’s ochtends om 9 uur bij het hek al te popelen om naar binnen te mogen. Iedereen kreeg een bandje met zijn naam om en vandaag was er een speciale gast: Anna, de Shetland pony! Zij kreeg natuurlijk ook een bandje met haar naam om haar been en werd na haar aankomst meteen vertroeteld door de kinderen en vrijwilligers hier. De eerste workshop was dan ook een succes: ongeveer 30 kinderen hebben bij de workshop ponyrijden een ritje mogen maken met Anna.

Bij sport en spel was het ook erg gezellig. De dag begon hier zoals gewoonlijk met een enthousiaste yell, een aantal high fives en spelletjes om elkaars namen te leren kennen, voor zo ver dit nodig was, want veel kinderen zijn inmiddels goed bevriend met elkaar. Vandaag was er daarom een variant bedacht op één van de favoriete spellen op jeugddorp: Bumba! Hierna volgden nog een aantal andere tik- en renspelletjes waaraan de kinderen enthousiast deelnamen. De Grote Spellen voor iedereen deze dag waren Levend Stratego en Trefbal, maar ook hierna waren de kinderen van Sport en Spel nog lang niet moe! Er werd bij dit onderdeel de rest van de dag ook nog heerlijk volleybal gespeeld op het grote veld met een speciaal volleybalnet dat gebouwd was door onze vrijwilligers zelf. Het was een succes, maar met zo veel zon en drukte waren er gelukkig wel extra flessen water om van te drinken of indien gewenst: om over verhitte hoofdjes heen te gooien om wat af te koelen. Ik kijk alweer uit naar morgen!