Dag 6: boog maken en basketbal

Vandaag een stukje geschreven door Okke, vrijwilliger bij Jeugddorp:

Ik begon in de ochtend met een workshop die ik gaf: boog maken. Eerst vertelde ik de kinderen wat over verschillende soorten bogen en bogen uit verschillende landen. Nadat de kinderen goed geluisterd hadden naar mijn uitleg mochten ze allemaal twee mooie takken kiezen om een boog en een pijl mee te maken. Zodra ze de goede lengte van de boog hadden bepaald en je de boog gespannen had konden ze nog een mooi handvat maken met wol, het zag er heel mooi uit! Daarna konden ze drie veertjes pakken om vervolgens op de pijl vast te maken. Rond 11, half 12 waren alle kinderen klaar met hun pijl en boog, maar… Dan kom het leukste nog: de bogen uitproberen! Ik heb alle kinderen enthousiast zien schieten met bogen die het best wel goed deden en wat heb ik blije gezichten gezien! De kinderen gingen door met schieten totdat ze de toeter voor de pauze hoorden en ze de bogen bij mij mochten inleveren om aan het einde van de dag weer op te halen.

In de middag na de lunch heb ik meegedaan bij de basketbal workshop die gegeven werd. De leraar begon met allemaal leuke kleine oefeningen om een beetje balgevoel te krijgen. Nadat we allemaal warmgespeeld waren gingen we een shoot-out doen, een leuk spel waar je 1 tegen 1 speelt en zo snel mogelijk de bal in de basket probeert te gooien. Omdat er vervolgens nog tijd over was gingen we tweetallen maken en allemaal pass technieken leren. Elke keer als we een pass geleerd hadden gingen we een wedstrijdje doen door het 10 keer te doen en te gaan zitten als je klaar was. De snelste won. Vervolgens ging de toeter en was dag één van week twee van het magische Jeugddorp helaas alweer klaar!