Dag 5: de eerste week zit erop!

Om de week af te sluiten een stukje van Sophia, vrijwilliger bij Jeugddorp:

De eerste week van jeugddorp 2017 zit er op en wat is dat snel gegaan, zeg! Ik mocht deze week voor het allereerst ondergedompeld worden in het warme bad vol liefde dat zich Jeugddorp noemt. Zowel de vrijwilligers als de kinderen brengen zoveel moois: knuffels, zelfgemaakte werkjes, een lach en af en toe een traan, maar vooral heel veel plezier!

De kinderen kwamen gisteren voor de laatste keer deze week door het hek en schreven zich in voor hun favoriete onderdeel. Een aantal kinderen heeft hele gave raketten gemaakt en de lucht in geschoten, het was een spektakel! De knutselwerkjes zijn afgemaakt, de Sport-en-spellers zijn nog een laatste keer helemaal afgemat en de hutten kregen de laatste details voordat de jury langs kwam. Iedereen was zenuwachtig en toen maakte een flinke stortbui het verven ook nog heel moeilijk! Uiteindelijk hebben de kinderen er alsnog iets heel moois van gemaakt en kregen de schoonste, mooiste hutten en de beste samenwerking een prijs. Elsa heeft ten slotte ook haar toverkrachten weer teruggevonden, waardoor het weer koud kon worden en Olaf gered kon worden. Maar echt koud kon je het eigenlijk niet hebben in het warme bad vol liefde en plezier.

Gelukkig hoef ik daar ook nog geen afscheid van te nemen en mag ik volgende week nog veel meer mooie dingen meemaken. Dan gaan we in het wild de gaafste avonturen beleven met dieren, roodkapje en de wolf, heel veel leuke activiteiten, en nog veel meer. Ik kan niet wachten tot het zover is. Jij toch ook niet?