Dag 10: de laatste dag

Het zit erop! De hutten zijn inmiddels weer gesloopt, het podium opgeruimd, de spullen weer (soort van) netjes in het hok gelegd. Gisteren was de laatste dag en daarover een verslagje van Femke:

Dag tien begon met regen, waardoor we toch bijna het R-woord lieten vallen. Het R-woord (regenprogramma) zeggen we uiteraard liever niet, want het is natuurlijk véél leuker om gewoon lekker te huttenbouwen, sporten, knutselen of toneel spelen. Gelukkig klaarde het tijdens de voorbespreking van de vrijwilligers al snel op en volgde er een prachtige dag.

Op het huttenbouwveld werd koortsachtig gewerkt aan de hutten. De laatste spijkers werden in het hout geslagen, er werden nog prachtige schilderingen gemaakt en de laatste rommeltjes werden opgeruimd. Tegelijkertijd waren de sporters onder de deskundige leiding van vrijwilliger Arthur bezig met Rugby.

De knutselkinderen hebben afgelopen week geleerd hoe ze armbandjes kunnen maken en waren daar dan ook fanatiek mee bezig. Een paar kinderen waren zelfs bezig met een presentje voor de vrijwilligers, superlief natuurlijk!

Bij toneel werd er druk geoefend voor de voorstelling die ze voor coördinatie-team Femke & Alex zouden gaan geven. De hele dag waren Alex en ik (Femke) dan ook niet welkom bij toneel. Uiteindelijk werd er een prachtige voorstelling gegeven waarbij we in een vliegtuig een rondje maakten langs alle onderdelen. Na een snoeihard applaus was het tijd voor een groepsknuffel.

En toen? Toen was het alweer tijd voor de afronding… De toeter ging, nog een laatste toespraak van Femke en vooral héél hard gillen dat Jeugddorp heel leuk is geweest, nog een laatste ijsje…. En dan… Rest er alleen nog maar het uitzwaaien.

En nu…. Opruimen en nagenieten! We kijken terug op een prachtig Jeugddorpjaar en we kijken uit naar Jeugddorp 2018!