Dag 3: workshops en officiële opening

Vandaag een stukje geschreven door Hannah, onze programmacoördinator:

Vandaag was een hele drukke maar ook een hele geslaagde dag op Jeugddorp met 215 bezoekers en prachtig weer. Als Programmacoördinator was ik vandaag verantwoordelijk voor het aansturen van de workshops cupcakes maken en fotografie in de ochtend en de chemische workshop in de middag. De cupcakes zagen er prachtig uit en dat onze Elsa (Vivianne) de kinderen daarbij hielp vonden de meeste van hen een feest. Bij de workshop fotografie gingen de kinderen met echte camera’s op pad over het terrein en leek het erop dat de persfotografen die in de middag zouden komen al aanwezig waren. De chemische proefjes in de middag zagen er erg leuk uit. Er gingen heel veel kleurrijke raketten de lucht in en de bellenblaas proef zag er gaaf uit. Aan deze workshop deden maar liefst 45 kinderen mee. Alleen de waterraketten van Peter die we op vrijdag gaan maken schieten veel hoger de lucht in, voegde Peter er vanmiddag tijdens onze evaluatie met de vrijwilligers aan toe.

Aan het einde van de dag hadden we de officiële opening met een praatje, interviews, rondleiding en hapjes en drankjes voor genodigden (wethouder van Jeugd, Zorg en Welzijn, pers, sponsoren en oud organisatoren). Daarbij sprak ik de wethouder en een aantal oude bekenden die de afgelopen jaren Jeugddorp Leiden hebben georganiseerd vanuit Libertas Leiden. En voor de kinderen sloten we af bij het toneel, waarna de kinderen werden getrakteerd op ijs.