week 2

Week 2 stond in het teken van regen. Een heleboel regen. Maar dat mocht de pret niet drukken. De kinderen kwamen goed voorbereid naar Jeugddorp iedere dag. En ook onze vrijwilligers konden zich snel aanpassen aan het weer.

Deze weer waren ook weer een hoop workshops. Op onze Instagram en facebook zijn er iedere dag berichtjes geplaatst met de mooie resultaten van de workshops.

Theater werd deze week druk bezocht. Ondanks het slechte weer waren de coördinatoren toch zo slim om het programma aan te passen en de toneelstukjes te maken onder de overkapping van de Pegasus. Zo bleven de verkleedkleren ook redelijk droog. Er is ook veel geschminkt deze week door vrijwilligers en coördinatoren.

Bij knutselen was het ook lekker druk deze week. Knutselen is binnen dus als je niet nat wil worden kun je het beste voor dat onderdeel kiezen. Ook daar zijn weer prachtige knutsels gemaakt.

Bij sport en spel was het een beetje natter. Maar ook daar hebben de kinderen zich goed vermaakt. En natuurlijk was er op woensdag ook weer voetbaldag.

Bij de huttenbouw hebben de kinderen de hele week gewerkt aan de mooiste hutten. Op vrijdag was er een prijsuitreiking.

De prijs voor de beste samenwerking ging naar de groep badeendjes.

    

De prijs voor de schoonste hut ging naar de groep super bouwers.

De prijs voor de mooiste hunt ging naar de groep chiqueste hut.

Nadat de kinderen naar huis gingen zijn de hutten afgebouwd en opgeruimd. Er waren deze week veel ouders die kwamen helpen. Deze ouders willen wij erg bedanken. Ook was er de kans om dit jaar hout te halen voor houtvuur. Daarvoor zijn er een aantal mensen gekomen om hun kofferbak vol te laden.

Op zaterdag is ook het meeste afgebroken en weer in het hok gezet. Niet alleen vrijwilligers van Jeugddorp waren hierbij, maar ook van Rotary Leiden. Met de hulp van deze helpende handjes is de grote tent afgebroken en opgeruimd, de banken het hok in gezet en opgestapeld en de grote kar met het podium het hok ingeduwd.

Nu is het helaas weer 51 weken wachten tot de 59e editie op Jeugddorp. Af en toe komen er nieuwe berichten op onze site, instagram en facebook dus houdt deze in de gaten!

Tot volgend jaar!