Week 1

Week 1 is omgevlogen. Voordat de kinderen en vrijwilligers het wisten was het vandaag alweer de laatste dag. De kinderen hebben de hele week kunnen kiezen uit verschillende workshops waar hele mooie dingen zijn gemaakt. Op onze facebook en instagram plaatsen wij iedere dag een korte update van de dag en een filmpje van het huttenbouwveld. 

De kinderen bij theater hebben ook prachtige toneelstukken gemaakt. En op vrijdag werden zij geschminkt, als zij dat wilden. Bij knutselen hebben de kinderen ook de mooiste knutsels gemaakt. Dit konden zij vrij doen of aan een opdrachtje werken.  En bij sport en spel zijn allerlei verschillende sporten gedaan. 

Woensdag werd Jeugddorp officieel geopend door Fleur Spijker. Zij maakte toen ook de naam van de mascotte bekend. Dit is Rover geworden. Deze naam is bedacht door Suze en Jet. Bo had de mooiste kleurplaat van Rover gemaakt. 

Gedurende de hele week hebben de kinderen aan de hutten kunnen werken. Alleen gooide de regen op donderdag even roet in het eten. In de ochtend hebben de kinderen daarom in de grote tent geschuild en daar weerwolven gespeeld. Op vrijdag kwam de Jury met Rover, onze nieuwe mascotte, de hutten langs om te jureren. 

De schoonste hut is de hut van de dropjes geworden.

 

De beste samenwerking ging naar de sappige perenpitjes. 

En de mooiste hut was van fantasy-eiland

Het huttenbouwveld wordt weer helemaal leeggehaald voor volgende week zodat er nieuwe hutten gebouwd kunnen worden. De mooiste hut blijft natuurlijk weer staan. 

Wij hebben alweer zin in volgende week. Maar eerst mogen de kinderen en vrijwilligers lekker uitrusten in het weekend.