Jeugddorp Leiden ontvangt € 2100 van het Oranje Fonds

Jeugddorp Leiden krijgt een bijdrage van € 2100,- van het Oranje Fonds voor het realiseren van Jeugddorp 2017. Deze jaarlijks terugkerende vakantie-activiteit wordt sinds dit jaar georganiseerd door Stichting Jeugddorp Leiden. Het organiseren hiervan neemt diverse kosten met zich mee; zo is er o.a. geld nodig voor het huren van het terrein en de tent. Jeugddorp Leiden is dus erg blij met deze gift van het Oranje Fonds.

Jeugddorp wordt in de middelste twee weken van de zomervakantie georganiseerd voor kinderen uit Leiden en omstreken. Ruim veertig vrijwilligers zetten zich in om zoveel mogelijk kinderen een topvakantie te bezorgen. Naast de vaste programmaonderdelen Toneel, Knutselen, Huttenbouw en Sport & Spel worden er ook diverse workshops georganiseerd.

Jeugddorp is bedoeld om alle kinderen in Leiden en omstreken een leuke invulling van de zomervakantie te bieden. Kinderen uit verschillende wijken en met verschillende achtergronden werken hier samen en creëren zo een echt dorp.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.