Coronamaatregelen

Algemene maatregelen

 1. Ouders dienen 1,5 meter afstand te houden van de vrijwilligers van Jeugddorp en andere bezoekers.
 2. Bij controle van de kaarten worden enkele vragen gesteld omtrent de aanwezigheid van corona-gerelateerde klachten van uw kind en huisgenoten.
 3. Is iemand in het huishouden besmet of in afwachting van een coronatest? Dan dient het hele huishouden Jeugddorp te mijden.
 4. De inschrijflijsten worden bewaard en in het geval van een coronabesmetting op het terrein gedeeld met de GGD voor bron- en contactonderzoek. De gegevens worden niet openbaar gemaakt.

Halen & Brengen

 1. U mag met uw kind mee het terrein oplopen tot de slagboom. Voorbij de slagboom komen alleen kinderen en vrijwilligers.
 2. Heeft u gedurende de dag klachten opgelopen? Blijf dan buiten het hek en bel ons op 06-43750211 Wij komen uw kind dan brengen. Uw kind blijft thuis tot er een negatieve coronatest door de GGD is afgegeven.

Busvervoer/Taxibusvervoer

 1. Alle kinderen dienen in de bus en in de taxi’s een mondkapje te dragen. Deze moeten zij zelf meenemen.

Gedurende de dag

 1. De kinderen krijgen meerdere keren per dag handgel uitgereikt en worden gedurende de dag aangemoedigd hun handen te wassen.
 2. Wisselen tussen de onderdelen wordt ontmoedigd, de kinderen dienen zoveel mogelijk bij hetzelfde onderdeel te blijven.
 3. Bij de huttenbouw werken we in vaste groepen in een vaste zone van het huttenbouw veld, om zo ‘kampbubbels’ te creëren.
 4. Ontwikkelt een kind gedurende de dag corona-gerelateerde klachten, plaatsen wij het kind in isolatie bij de EHBO. De ouders worden dan gebeld en geacht onmiddellijk naar het terrein te komen om het kind op te halen. Het kind is weer welkom zodra deze negatief getest is.
 5. In geval van extreme weersomstandigheden (zoals regen en onweer) zijn de coronamaatregelen ondergeschikt aan de veiligheid van de kinderen.