Geen Jeugddorp zonder…

Vrijwilligers!

Jeugddorp wordt jaarlijks geheel georganiseerd en uitgevoerd door enthousiaste vrijwilligers uit Leiden en omstreken, die zich twee weken lang inzetten voor prachtige Jeugddorpweken.

Voor komende zomer, maandag 5 augustus tot en met vrijdag 16 augustus, zijn we op zoek naar frisse, gemotiveerde vrijwilligers die ons team komen versterken.

We zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om kinderen te begeleiden tijdens onze vier hoofdactiviteiten, te weten sport en spel, toneel, huttenbouw en knutselen en zich goed kunnen verplaatsen in de leefwereld van kinderen tussen de zes en twaalf jaar. Ervaring in het werken met kinderen is een pré, maar laat een gebrek aan ervaring je zeker niet tegenhouden om contact met ons op te nemen.
We verwachten van jou dat je tijdens je werkzaamheden als vrijwilliger een positieve en open houding aanneemt ten opzichte van alle kinderen en je mede-vrijwilligers.
Je benadert kinderen met een gezond gevoel voor humor, helpt daar waar nodig maar moedigt vooral aan om dingen zelf uit te proberen.
Je onderschrijft onze pedagogische visie en gedragscode (beiden zijn te vinden onder het kopje ‘stichting’) en leeft deze na.

Jij mag van ons verwachten dat wij jou een functie aanbieden die past bij jouw wensen en mogelijkheden. In overleg met onze vrijwilligerscoördinator bepaal jij zelf op welke dagen en tijdstippen je kunt helpen, welk onderdeel je leuk vindt en waar jouw sterke punten liggen.
Dagelijks verzorgt Jeugddorp de lunch voor alle vrijwilligers, je hoeft dus niet zelf thuis je boterhammen te smeren. Een gezellige sfeer onder de vrijwilligers vinden wij heel belangrijk, aan het eind van elke Jeugddorpweek hebben we dan ook leidingavond. Tijdens deze avonden kletsen we gezellig bij onder het genot van wat te eten en te drinken, waarna de karaoke aangaat of er een andere activiteit begint. Door het jaar heen komen we ook bij elkaar voor een film- of spelletjesavond.
Jaarlijks verzorgen wij een (verplichte) trainingsdag en een scholingsavond, waarop we jou klaarstomen voor de werkzaamheden die je bij ons gaat doen.

Lijkt het jou leuk om ons te helpen?
Neem dan contact op met Femke. Dat kan via vrijwilligers@jeugddorpleiden.nl maar je kunt ook bellen of whatsappen naar ons nummer 06 265 292 70