Dag 8: Verse broodjes & raketlanceringen

Dit stukje is geschreven door Sarah, VIOP’er (Vrijwilliger in opleiding) bij Jeugddorp

Gelukkig was het op de derde dag van de tweede Jeugddorpweek niet zo bloedheet als de vorige dag. Het regende zelfs! Ondanks dat het wat kouder was, stonden de kinderen al ruim voor dat het hek open ging al voor het hek te springen om weer aan de slag te kunnen op Jeugddorp.

Natuurlijk eerst allemaal inschrijven en dit keer kon het ook bij de workshops, natuurbeleving en waterpijlen schieten. Bij natuurbeleving ga je allemaal dingen in de natuur doen. Je gaat brood bakken, vuurtjes maken en lekkere soepen maken. Bij het waterpijlen schieten maken de kinderen van een fles een raket en als die af is, vullen ze hem met water om hem zo hoog mogelijk de lucht in te schieten met een fiets pomp.

Er werd natuurlijk weer allemaal mooie kunstwerken gemaakt bij knutselen. De kinderen zitten altijd vol met creatieve en gekke idee├źn die bij knutselen tot leven komen.

Bij toneel werd er weer lekker veel geacteerd en leuke spellen gedaan. Het is altijd leuk om te zien hoe enthousiast de kinderen zijn om een toneelstukje in elkaar te zetten en te acteren.

Bij sport en spel was het voetbaldag vandaag. De kinderen mogen dan op het grote veld naast Jeugddorp lekker de hele dag voetballen. En af en toe even wat drinken want ja het natuurlijk vermoeiend.

Bij huttenbouw werd er weer flink aan de hutten gebouwd om de mooiste hut te maken. De tweede verdieping werd vandaag vooral gebouwd als de hutten stevig genoeg waren.