Dag 4: Hitteprogramma!

Het verslag van vandaag is geschreven door Sas en Soot, vrijwilligers bij Jeugddorp

Wij zijn met het Jeugddorp‘virus’ in aanraking gekomen door onze goede vriendin en voorzitter van Jeugddorp: Femke. De afgelopen dagen hebben we deel uit mogen maken van een leuk team en ontzettend veel enthousiaste kinderen ontmoet . De toewijding van de vrijwilligers van Jeugddorp is iets dat ons blijft verbazen. Zo was de alom bekende Theo van de EHBO vandaag eigenlijk vrij, maar hebben we hem bijna de hele dag nog gezien omdat hij en zijn enthousiasme niet weg te slaan zijn bij Jeugddorp. Het is bewonderenswaardig hoe iedereen zich inzet om er voor de kinderen onvergetelijke dagen van te maken, want het is regelmatig flink aanpakken!

Bij Huttenbouw is wederom erg hard gewerkt aan ontzettend grote en stevige bouwwerken. De creativiteit kent geen grenzen, want naast dat er druk wordt geverfd worden er ook ontzettend veel spulletjes van thuis aangesleept om er echte meesterwerken van te maken.

De airbrush workshop was ook een groot succes. De kinderen mochten eerst hun naam schilderen op deze bijzondere manier, waarna er voor sommige kinderen ook nog tijd was om een ander kunstwerk te maken. Ook bij Knutselen is er vandaag druk geschilderd en werd er vrij geknutseld waardoor er weer allerlei mooie creaties ontstonden.

Omdat de temperaturen zich alvast aan het thema van de toffe tropen hield, heeft Sport en Spel een hitteprogramma ingezet. Hierbij hoorden veel waterspelletjes en zelfs buikschuiven over een zeil met water en zeep. Het kwam natuurlijk niet als een verrassing dat ook de kinderen die geen Sport en Spel deden hiervoor wel te paaien waren.

De groep van Toneel heeft vandaag voor de verjaardag van Femke een heel toneelstuk in elkaar gezet. In deze daverende show wilden een aantal sheriffs een feestje vieren met een gigantische taart. Helaas waren er bandieten en indianen die deze taart op allerlei verschillende manieren probeerden te stelen. Uiteindelijk lukte het de bandieten en hebben zij de taart aan hun ‘maffia’baas Femke kunnen overhandigen.

Voor ons zit Jeugddorp 2018 er helaas alweer op, maar wij wensen iedereen morgen en volgende week nog heel veel plezier!