Dag 1: Drukte bij de poort & blije gezichten

De eerste dag van Jeugddorp 2018 zit er al weer op en wat zijn we dit jaar lekker begonnen!

De stemming zat er vanochtend vroeg bij de vrijwilligers al goed in en ook de kinderen bij de poort hadden er duidelijk al heel veel zin in, want daar stond al een flinke rij. Na de kaartverkoop was het tijd voor het grote toneelstuk, waar Lucky Luke zijn opwachting maakte en de introductie gaf voor onze eerste week in het Wilde Westen.

Daarna was het hoog tijd om naar de onderdelen te gaan. Nieuw dit jaar is de bouwvergunning bij huttenbouw. Alle groepjes hebben een bouwvergunning waar precies opstaat hoeveel hamers, zagen en pallets ze mogen gaan halen, waardoor ze zélf naar de houtstapel mogen lopen. Al snel werd er druk getimmerd op het veld en de eerste muren van de hutten staan al overeind. Ik ben heel benieuwd om te zien hoe de hutten zich verder op gaan bouwen.

Bij Sport en Spel werd er…gelegen? Ik heb ze vandaag vooral veel zien rennen en spelen, maar deze foto bewijst toch anders…Ik ben wel benieuwd naar het verhaal hierachter. Kunnen kinderen die sport en spel hebben gedaan vandaag het morgen aan me vertellen?