Nieuwe week; Nieuwe kansen

Wat kan een week toch snel voorbij gaan. Vorige week maandag zijn we gestart met Magisch Jeugddorp en vrijdag was alweer de laatste dag van de Daverende Dino’s week. Deze week is het thema Adembenemend Atlantis.

Afgelopen vrijdag was ook de dag dat onder de huttenbouwers drie winnaars bekend zouden worden gemaakt. De kinderen met de beste samenwerking, de schoonste hut en de mooiste hut kregen allemaal een oorkonde, een zakje snoep en natuurlijk eeuwige roem. De mooiste hut blijft tevens de hele volgende week staan. Deze eer valt dit jaar ten deel aan de meiden van de VIP Girls.

2016_Dag_05

De andere hutten moesten helaas tegen de vlakte om ruimte te maken voor nieuwe huttenbouwers. En dat was nog geen makkelijk karweitje. De meeste hutten waren heel stevig in elkaar gezet: op iedere 20 cm een spijker, soms zelfs twee of drie spijkers om het echt goed vast te zetten. Om zonder bloedende handen en voeten te beginnen, is het belangrijk om die spijkers onschadelijk te maken door ze eruit te trekken of krom te slaan. Gelukkig hadden we hulp van een heleboel ouders en kinderen, die er geen probleem mee hadden hun eigen hut met de grond gelijk te maken.

De drie grote stapels hout, die daarna overbleven, waren vandaag het startpunt van een nieuwe week hutten bouwen. Ik heb veel bekende gezichten gezien, maar ook een aantal nieuwe kinderen zijn begonnen aan een mooie hut. Veel groepen maken een (variant op) boothut (vanwege het thema van deze week) en hebben al allerlei plannen om hun hut het mooist te maken. De begeleiders helpen iedereen ook herinneren aan de andere prijzen: beste samenwerking en schoonste hut, want dan helpen de kinderen mee met opruimen en de sfeer goed houden.

Niet alleen op het huttenbouw-veld wordt rekening gehouden met het thema Adembenemend Atlantis. Ook bij het knutselen hebben de begeleiders allerlei verschillende werkjes bedacht die te maken hebben met de zee en de verzonken stad. Ook de kinderen komen met een heleboel leuke ideeën. Vandaag zag ik al mooie zee-kettingen, boten en vissen langskomen. Ik ben benieuwd wat de rest van de week gaat brengen.