Het onderwaterleven

Jeugddorp doet het thema ‘Adembenemend Atlantis’ eer aan, want ook gisteren stond Jeugddorp letterlijk onder water. Maar….Dat mag de pret niet drukken! De dinsdag begon met drie geplande workshops: Filmen, slootjes vissen en muziek maken.

De workshop slootjes vissen werd met veel enthousiasme ontvangen door de kinderen. Met schepnetjes en bakjes werden er liters water en wat kleine beestjes uit het slootje achter het huttenbouwveld gevist. Samen met docente Marlieke, die een hele mooie uitleg kon geven, bestudeerden de kinderen vervolgens hun vangst.

Vanuit de grote tent klonk al vroeg in de ochtend muziek en gezang. Raymi en Vera gaven daar een muziekworkshop. Na wat stemoefeningen, werd het tijd voor het echte werk: Het schrijven van een Jeugddorplied. Het resultaat mocht er wezen: Een prachtig lied op de melodie van The lion sleeps tonight. Wie weet volgt er nog een optreden later deze week?

20160802_111240 20160802_111309

De workshop filmen ging enthousiast van start, met de bedoeling om een Jeugddorp speelfilm te maken. Een enthousiaste ouder had zelfs een professionele camera meegenomen om te helpen, maar helaas kon de workshop uiteindelijk geen doorgang vinden vanwege het weer. Balen!

Ondanks dat was het een prachtige dag Jeugddorp. Er werd enthousiast getimmerd aan de hutten, de sporters renden zich warm op het veld en ook bij knutselen werden de mooiste werkjes gemaakt.
Heel benieuwd hoe de rest van de week gaat zijn en wat voor mooie bouwwerken de juryleden aan het eind van de week mogen gaan beoordelen!