Ready, Set, Go Jeugddorp!

Vandaag is Magisch Jeugddorp van start gegaan en het thema van deze week is Daverende Dino’s!

Hoewel het weer wat minder was dan de afgelopen dagen, stond er een hele rij om 9:00 voor het hek. De dag werd gezamenlijk geopend met een toneelstuk, dat de hele week door zal lopen. Iedere dag wordt een nieuw stuk van het verhaal onthuld. Dus ben je benieuwd naar hoe het verhaal afloopt? Kom dan morgen weer!

2016_dag_01

Alle kinderen konden kiezen tussen toneel spelen, knutselen, sport&spel en hutten bouwen. Vandaag stond ik als begeleider bij het hutten bouwen. Als nieuweling in het team was ik benieuwd hoe dat zou gaan. Leuk om te zien dat veel kinderen al jaren naar Jeugddorp komen en precies weten wat ze willen maken. Wij hielpen ze alleen met het halen van materiaal en gereedschap en dan konden ze snel aan de slag gaan. Daarnaast waren er ook een heleboel nieuwe gezichten, die we konden helpen met timmeren, zagen en ideeën voor de hut.

En wat gebeurt er dan aan het eind van de dag? Dan brengen de kinderen al het gereedschap weer terug. Nou ja, brengen… Iedereen wil natuurlijk nog graag doorgaan met het afmaken van hun hut en dus gaan de begeleiders alle hutten langs om al het gereedschap weer terug te krijgen. Dat we daarvoor ook hele hutten op z’n kop moeten zetten om alle verstopplekjes te vinden, hebben we vandaag geleerd. Morgen gaan we weer verder!