Er valt altijd meer regen naast je dan op je

Woensdag was de officiële opening van Jeugdorp Leiden, het was voetbaldag, er waren diverse workshops, een avondprogramma en ouders en andere geïnteresseerden mochten ‘s middags een kijkje komen nemen. Genoeg inspiratie voor een pakkende titel, zou je zeggen. Maar de keuzestress slaat meteen toe. Die titel komt aan het eind wel.

Het was weer een lekkere drukte aan het begin van de ochtend. ‘Waar kan je je nou precies inschrijven voor wat?’ was een veel gestelde vraag. Naast onze vaste onderdelen waren er ook drie workshops en het avondprogramma, waarvoor je je kon aanmelden. Toch lukte het (bijna) iedereen om om 10:00 klaar te zitten voor het vervolg van het toneelstuk. Daarna stonden de pony’s en de soeppannen klaar voor de workshops pony rijden en natuurbeleving.

2016_Dag_03

Die paar spetters in de ochtend konden we nog wel negeren. Gelukkig kon de knutsel-ploeg naar binnen en hadden de meeste huttenbouwers inmiddels een dak op hun hut. De echte bikkels stonden op het sportveld, die lieten zich niet van de wijs brengen door een beetje regen.

In de avond zette de regen door, helaas. Na een potje voetbal en een spelletje iemand-is-hem, niemand-is-hem was het etenstijd voor mijn ploeg en daarna hebben we allerlei spelletjes gedaan in de grote tent. Weet jij hoeveel varianten er zijn op moordenaartje? -Dat spel waarbij 1 kind (de detective) even de kring uit moet, zodat we een “moordenaar” kunnen aanwijzen. De moordenaar laat vervolgens iedereen met een knipoog dood neervallen en de detective moet achterhalen wie de moordenaar is.- Wij hebben er in ieder geval 4 gedaan. Hoewel de regen soms met bakken uit de hemel kwam vallen, waren er genoeg kinderen die detective wilden zijn en snel dat ze waren met achterhalen wie de moordenaar was! Omdat de regen niet van ophouden wist, hebben we de avond moeten inkorten en zijn alle kinderen om 20:30 opgehaald en naar huis gegaan. Hopelijk is het volgende week beter weer op woensdag. Duimen jullie mee?!